Beursstand Sative Window decorators

Omschrijving project:

INTERIEURONTWERP BEURSSTAND, KLEUR & MATERIALENPLAN

Opdracht:

Een uitnodigende inspirerende stand voor een beurs B2B waarin het merk Sative gepresenteerd wordt.

Onze oplossing:

De brede ondiepe stand is opgedeeld in twee delen met ook twee zitjes om met klanten te zitten en de collecties te bekijken en bespreken. In de stand zijn ook verschillende frames gemonteerd, waarin raamdecoratie, maar ook inspirerende afbeeldingen en het merk getoond worden. De uitstraling van de stand past bij het logo en de uitstraling van het merk: toegankelijke luxe.

 

 

Wij werken al een aantal jaren samen met Interieurstudio ML en ervaren deze samenwerking als heel prettig.  De communicatie onderling is goed en zeer persoonlijk, ook wanneer er verschil van inzicht is over een bepaalde invulling dan komt er na goed overleg altijd een compromis waar we achter staan.

Johannes Last – directeur Sative Window decorators

Showroom Gelasta BV

Omschrijving project:

INTERIEURONTWERP SHOWROOM,  KLEUR & MATERIALENPLAN, MAATWERK, MEUBELPLAN, INKOOP, VERLICHTINGSPLAN

Opdracht:

Gelasta BV is een leverancier van vloeren. In een nieuwgebouwde aanbouw van het bedrijf is naast een nieuw magazijn ook een showroom gerealiseerd. De showroom moet een inspirerende plek worden voor dealers, architecten en andere geïnteresseerden, waar ze alle collecties live kunnen bekijken en beleven. Daarnaast wordt de ruimte gebruikt voor zowel klanten- als personeelsbijeenkomsten.

Onze oplossing:

Interieurstudio ML heeft meegedacht over de indeling, de kleuren en materialen en de verlichting. Om de verschillende collecties podium te geven zijn er een aantal sfeerkamers gemaakt. Hierin kunnen de meest recente collecties getoond worden in een sfeervolle omgeving. De showroom heeft achterin een grote tafel, die dient als vergaderplek voor personeel, maar ook voor bijeenkomsten van klanten. De bar fungeert als het middelpunt en informele ontmoetingsplek van de showroom. Een goed verlichtingsplan zorgt voor een fijne sfeer, maar zorgt er ook voor dat de producten goed tot zijn recht komen. Door het creëren van verschillende plaatsen en manieren van het tonen van de collecties, is het een dynamische en inspirerende showroom geworden

 

 

Plan kennismaking

Kantoor 500 m2 nieuwbouw

Omschrijving project:

INTERIEURONTWERP KANTOOR,  INDELING, KLEUR & MATERIALENPLAN, VERLICHTING, MAATWERK, MEUBELPLAN

Opdracht:

Een spiksplinter nieuwbouw kantoor dat een luxe, maar ook stoere  en open uitstraling moet krijgen. Alleen de vierkante meters waren vooraf bepaald, de indeling stond nog helemaal (letterlijk) open.

Onze Oplossing:

Bij het maken van de indeling is goed gelet op verschillende zichtlijnen, maar er is ook rekening gehouden met de verschillende functies van medewerkers. Na de indeling hebben we een kleuren en materialen voorstel neergelegd dat zowel een luxe als stoere uitstraling heeft. De personeelsruimte kan gebruikt worden voor de lunch en extra werkplekken, maar fungeert ook als plek om klanten te ontvangen en grote bijeenkomsten te organiseren. Door gebruik te maken van veel glazen wanden met metaal, is de grote ruimte open, maar kan men toch afgesloten werken.

 

 

Plan kennismaking

Kantoor De With Group BV

Omschrijving project:

INTERIEURONTWERP KANTOOR,  KLEUR & MATERIALENPLAN, MAATWERK, MEUBELPLAN, INKOOP, PROJECTBEGELEIDING

Opdracht:

De With Group maakt technisch hoogwaardige machines voor de palletindustrie voor toonaangevende bedrijven wereldwijd. Vanwege personeelsgroei en het verouderde huidige pand wordt er verhuisd naar een nieuw kantoorpand van ca 300 m2 verdeeld over twee verdiepingen. De indeling en de huidige vloer en keuken blijven, maar de opdracht voor het interieur is eigentijds passend bij de uitstraling van het bedrijf. De mening van medewerkers is belangrijk.

Onze oplossing:

Vooraf aan het ontwerp is een medewerkersenquête gehouden. De uitkomsten hiervan zijn meegenomen in het programma van eisen en wensen.
Op de BG is een uitnodigende warme entree gerealiseerd met een gezellig zitje als wachtruimte. Erachter zit een groot kantoor voor de verkoopafdeling die opgedeeld kan worden in 2 gedeeltes. Achterin het kantoor zit aansluitend op de keuken een personeelsruimte, wat een fijne plek is om te lunchen, maar ook om met collega’s even te kunnen overleggen. De ruimte heeft verschillende zitplekken: hoog en laag. Op de eerste verdieping zijn 3 kantoren, die dezelfde uitstraling krijgen als de begane grond. Achterin het kantoor is een trainingsruimte met een extra flexibele werkplek gerealiseerd.

Doordat op beide verdiepingen gebruik is gemaakt van dezelfde kleuren & materialen ontstaat er eenheid. Uiteraard betekent dit niet dat alles op dezelfde manier herhaald is.

De realisatie van dit project is nog in volle gang. Binnenkort foto’s van het eindresultaat.

 

 

Plan kennismaking

Showroom Sative Window decorators

Omschrijving project:

INTERIEURONTWERP SHOWROOM, KLEUR & MATERIALENPLAN

Opdracht:

Een compleet nieuw pand voor Sative Window decorators vroeg om een duidelijk plan. Op de bovenverdieping werd een kleine showroom gepland waar ze hun collectie kunnen tonen, maar waar ze ook leveranciers en (interieur)architecten kunnen ontvangen. De ruimte moest warm, uitnodigend en gezellig worden.

Onze oplossing:

Om de vierkante ruimte te breken hebben we in het midden een huis gemaakt, waarin verschillende raamdecoratie getoond kan worden, maar biedt daarnaast ook plek om met klanten te zitten. Erom heen zijn plekken gecreëerd om op verschillende manieren de collecties te tonen. De collecties en raamdecoratie kunnen eenvoudig aangepast worden in het bestaande frame dat we gecreëerd hebben.

 

 

Wij werken al een aantal jaren samen met Interieurstudio ML en ervaren deze samenwerking als heel prettig. De eerste keer dat we Interieurstudio ML inschakelden was bij het ontwerp/inrichting van onze nieuwe showroom in ons nieuwe bedrijfspand. We zijn nog elke dag blij met het eindresultaat en krijgen ook nog steeds te horen van klanten dat we een mooie showroom hebben. We werken graag samen met Marian: de communicatie onderling is goed en zeer persoonlijk, ook wanneer er verschil van inzicht is over een bepaalde invulling dan komt er na goed overleg altijd een compromis waar we achter staan.

Johannes Last – directeur Sative Window decorators

Experience center Faber Haarden Heerenveen

Omschrijving project:

INTERIEURONTWERP TOTALE SHOWROOM, KLEUR & MATERIALENPLAN, RAAMDECORATIE, MEUBELPLAN, INKOOP, STYLING

Opdracht:

De showroom van Faber Haarden was dringend toe aan een update. Met de niet te stuiten opkomst van elektrische haarden verandert ook de presentatie van de showroom. Interieurstudio ML kreeg de vraag om de passie en jarenlange ervaring met vuur te laten zien in een inspirerende ruimte voor dealers en architecten. Een uitdaging is het luxe merk Faber en het meer toegankelijke merk Glen Dimplex allebei een podium te geven in de showroom.

Onze oplossing:

De grote langgerekte showroom van ca 600 m2 is opgedeeld in verschillende ruimtes, waarbij de ontvangstbalie letterlijk een centrale rol speelt. Links van de ontvangst is een designplein voor Faber gecreëerd. In dit gedeelte is gebruik gemaakt van luxe kleuren en materialen, passend bij het merk. Erachter is een prachtig inspiratiehuis met diverse ruimtes in huiselijke sfeer, waar verschillende toepassingen van haarden gebruikt zijn. Rechts van de ontvangst is het klanten theater met erachter het designplein voor Glen Dimplex. In dit gedeelte is voor andere kleuren en materialen gekozen wat goed past bij het merk. De vloer speelt een verbindende rol tussen alle functies.

Leveranciers:

IVC – vloer
Arte – behang
Photowall – behang
Kobe – raamdecoratie
Zuiver, HK living, 4×6 sofa, Desso, Jee o – inrichting
Cosentino – haarden, receptie

 

Plan kennismaking

Passie voor vuur

De uitdagingen waren niet gering: een inspirerende maar ook functionele totaalpresentatie van onze haarden, zichtbaar onderscheid tussen onze haardenmerken en een verbindende ruimte voor internationale meetings en presentaties.
In zulke gevallen zijn goede inleving én een sterke visie onmisbaar. De ontwerpers bleken in staat om onze wensen – zowel afzonderlijk als samen – op de juiste manier te kunnen vertalen

Frank van Rooijen – Senior marketeer Glen Dimplex